Tonfiskpasta med pesto och sockerärtor

En lunch i snabbhetens tecken. Behövde något i magen fort medan Hugo ännu sov. Det var tomt i kylen och det skulle inte heller vara drängfullt med kalorier. Försöker lite smått dämpa bebismagen. Därför fick vi ta vad vi hade: En pasta med tonfisk, pesto och sockerärtor.

ingredienser 2 p:

  • en burk tonfisk i vatten
  • 50 g sockerärtor, hackade.
  • 6 små körsbärstomater
  • 100 g pasta
  • 1 burk cannollibönor (vita stora bönor)
  • 1 scharlottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • några hackade valnätter
  • 1 msk pesto (gärna kravmärkt)
  • riven parmesan
  • flingsalt och svartpeppar – nymald

Pastan i vatten och koka enligt konstens alla regler. Hacka alla gröna ingredienser. låt böner och tonfisk rinna av. Blanda allt sammans. Riv över parmesan och strö över flingsalt. Peppra. Blanda med pastan när den är klar. Servera! Koktiden på pastan var förberedelsetiden. Sammanlagd insats: 10 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s